Τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών web

Η πλατφόρμα Bim είναι εφαρμογή web που διατίθεται ως υπηρεσία. Αυτό σημαίνει πως δεν εγκαθίσταται στο PC σας, αλλά "τρέχει" μέσω του φυλλομετρητή σας (browser), όπως - για παράδειγμα - οι εφαρμογές web-banking και web-mail.

Ως εφαρμογή web, το Bim έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Μηδαμινές Απαιτήσεις

Feature icons Οι συμβατικές εφαρμογές έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε υλικοτεχνική υποδομή και Λειτουργικά Συστήματα. H συντριπτική τους πλειοψηφία τρέχει σε ένα μόνο Λειτουργικό Σύστημα, κατά κανόνα (στον εμπορικό τομέα) τα Windows.

Συνεπώς, ο εξοπλισμός σας εξαρτάται άμεσα από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Αν η εφαρμογή είναι παλιά, το πιθανότερο είναι να μην τρέχει σε νεότερα συστήματα, καθιστώντας την συντήρηση, αναβάθμιση ή και αντικατάσταση του εξοπλισμού σας προβληματική, ενίοτε αδύνατη!

Το Bim έχει μηδαμινές απαιτήσεις. Τρέχει σε οποιονδήποτε υπολογιστή υπάρχει εγκατεστημένος browser, δηλαδή σε όλους! Κινητά, tablets, desktops, smart τηλεοράσεις, TV sticks, media players και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο - ανεξάρτητα από κατασκευαστή και πλατφόρμα - μπορεί και να δώσει πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα σας!

Ασφαλές Περιβάλλον

Feature icons Οι υπολογιστές κινδυνεύουν από ιούς, κακόβουλες επιθέσεις, κενά ασφαλείας, ασυμβατότητες, λειτουργικές φθορές, ζημιές, κλοπές και φυσικές καταστροφές. Η προστασία τους απαιτεί χρόνο, γνώσεις και υποδομή που ο μέσος χρήστης δεν διαθέτει.

Το πρόβλημα διογκώνεται εκθετικά στην περίπτωση εφαρμογής δικτύου, καθώς κάθε μονάδα αποτελεί εν δυνάμει παράγοντα αποσταθεροποίησης και προσβολής του κεντρικού διακομιστή.

Οι δημόσιοι servers (αυτοί στους οποίους τρέχουν οι εφαρμογές web), έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντώνται στο περιβάλλον μιας τυπικής εφαρμογής PC:

Όπως αντιλαμβάνεστε, το Bim λειτουργεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον, υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ακόμη και σε περίπτωση βλάβης, η αποκατάσταση είναι η ταχύτερη δυνατή!

Άμεση Υποστήριξη

Feature icons Το μεγαλύτερο πρόβλημα της τεχνικής υποστήριξης είναι η έλλειψη φυσικής επαφής με το σύστημα και τα δεδομένα του χρήστη, όταν αυτή χρειάζεται. Υπάρχουν θέματα που δεν λύνονται από το τηλέφωνο, καθώς αφορούν συγκεκριμένη εγκατάσταση, όπως για παράδειγμα παραμετροποιήσεις, δημιουργία reports, επιδιορθώσεις εγγραφών και λογιστική παρακολούθηση!

Γι αυτούς τους λόγους, η συμβατική μηχανογράφηση είναι συνυφασμένη με επισκέψεις τεχνικών και λογιστών. Επισκέψεις οι οποίες συνεπάγονται χρόνο και χρήμα.

Το Bim δεν έχει τέτοια προβλήματα, καθώς όλα τα ζητήματα που το αφορούν λύνονται εξ αποστάσεως! Εφόσον χρειαστεί και μας το ζητήσετε, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα σας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχετε και εσείς. Στο δε λογιστή σας, μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό με συγκεκριμένα δικαιώματα ώστε να τρέχει τα reports που τον αφορούν, άμεσα και χωρίς περιθώρια λαθών!

Γενικευμένη Πρόσβαση

Feature icons Με το Bim, το γραφείο σας ακολουθεί όπου και αν βρίσκεστε. Στο σπίτι, στο ξενοδοχείο, σε πελάτη, ακόμα και στο δρόμο! Απλά, ανοίγετε το κινητό σας και έχετε άμεση και ασφαλή πρόσβαση στα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν!

Στο Bim, επίσης, δεν υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί των συμβατικών εφαρμογών που αφορούν σε άδειες χρήσης. Οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό (τον οποίον εσείς δημιουργείτε, με συγκεκριμένα δικαιώματα), έχει και πρόσβαση σε μία ενιαία και πάντοτε ενημερωμένη βάση δεδομένων!

Αξίζει να σημειωθεί πως η δυνατότητα της γενικευμένης πρόσβασης, χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς, δεν είναι υποχρεωτική ούτε δεδομένη. Έχετε στη διάθεσή σας πλήρη έλεγχο ως προς το ποιος, από που και με ποια συσκευή θα μπορεί να συνδέεται, και τι μπορεί να κάνει αφού συνδεθεί.

Ιδανική Συνεργία

Feature icons Η σύνδεση μιας τυπικής εφαρμογής με ηλεκτρονικό κατάστημα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να γίνει σε πραγματικό χρόνο! Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιοπιστία της επιχείρησης και τη σχέση της με τους πελάτες γενικότερα.

Για το Bim, το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) δεν είναι παρά η φυσική του συνέχεια. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με οποιαδήποτε μορφή online σχέσης, επικοινωνίας και συναλλαγών της επιχείρησης με καταναλωτές, τρίτες επιχειρήσεις, οργανισμούς και - φυσικά - το κράτος.

Ακόμη και αν δεν σας ενδιαφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), λόγω μη ενασχόλησης σας με το λιανικό εμπόριο, το Bim είναι σε θέση να ενισχύσει τη διαδικτυακή σας παρουσία, με ηλεκτρονικό κατάλογο, αυτόματη παραγγελιοληψία, εξατομικευμένες σελίδες πελατών, γνωσιακή βάση δεδομένων και πλήθος άλλων υπηρεσιών.

Τέλεια Προσαρμογή

Feature icons Τα συμβατικά προγράμματα είναι εκ φύσεως στατικά, με προκαθορισμένη λειτουργία και περιορισμένη δυνατότητα διαφοροποίησης. Απευθύνονται στο ευρύτερο δυνατό φάσμα παραγωγικών τομέων, με άμεση συνέπεια την περιπλοκότητα του interface τους, η οποία εκδηλώνεται με πολυάριθμες επιλογές τόσο σε επίπεδο μενού όσο και βάσης δεδομένων.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που πολλοί επαγγελματίες προτιμούν το κατά παραγγελία (custom) λογισμικό, έναντι του τυποποιημένου. Για να έχουν τη δυνατότητα ενός συστήματος, προσαρμοσμένου στις ανάγκες τους, χωρίς περιττές επιλογές.

Το Bim, αντιθέτως, είναι εκ φύσεως δυναμικό. Οτιδήποτε δείχνει, ξεκινώντας από το βασικό του μενού, είναι παραμετροποιήσιμο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις σας!

invisible cron image